Papillon
Border collie
Staff.bull terrier
Valper/ puppies
Nytt/ News
Agility
Champions
Om oss/ about us
Kontakt/ contact
Linker
Gjestebok
Blogg
Dommer/ judge
Shep & Linda

Jeg heter Linda Kjeksrud og er innehaver av Kennel Taspitir.
Vi holder til på Sem i Tønsberg, som ligger i Vestfold.

Navnet Taspitir er satt sammen av tre hundenavn.
Ta- for Tassen
Spi- for Spike
Tir- for Tirill

Linda & Shep
 

Hundeinteressen har vært med meg hele livet, og de 16-17 siste årene har jeg drevet aktivt med hund- først og fremst lydighet og agility, men dette utvidet seg også videre til utstilling og sauegjeting.
Min første erfaring med hund var polar og trekkhunder, hos onkel og tante. Onkelen min, Per Kristian Syvertsen, var på den tiden en av Norges beste hundekjørere i sprint.
Og da er det ingen hemmelighet at jeg dro med meg mye nyttig erfaring av de stadige helge/ ferie besøkene der.

På besøk hos onkel og tante, her er jeg rundt 8-9 år gammel.

Schæferen Lady fikk vi når jeg begynte på skolen.
Hun ble kjøpt hos en privat oppdretter i Telemark, og var en snill og god familiehund.

Farmor's golden retriver Rossi var også god å ha!
En skikkelig golden retriver- hun skulle egentlig bli førerhund, men besto ikke opptakstesten fordi hun var skuddberørt.

Men interessen min lå mer i dressur, og jeg hadde tilfeldig lest om den nye hundesporten agility som var kommet til Norge.
Dette ville jeg prøve! Og flaks som jeg hadde var
Drammen BHK en av de aller første hundeklubbene i Norge som innførte sporten. Det tok ikke lang tid før jeg som 12 åring begynte å trene agility flere ganger i uken- da med min blandingshund Tassen. Han var en real puddelmix og hadde ikke alltid like lyst til å samarbeide.

Tassen & Hårek
Tassen sammen med
angorakaninen Hårek
Tirill (4mndr) & Tassen

Etter noen år fikk jeg mast meg til en ny og mer passende hund- nemlig border collien Tirill.
Med Tirill ble det både agility og lydighets trening. Hun avsluttet sin lydighetskarriere med opprykk til Elite klasse- satsingen/ interessen lå mer og videre i agility.
Men Tirill var et fartsfantom- utrolig underholdene å se på men for en 'uerfaren' fører veldig vanskelig å holde følge med.
Kunnskapen som vi i dag har om innlæring og handling ville selvfølgelig vært til stor hjelp på det tidspunktet.
Men dessverre får jeg ikke den tiden med Tirill om igjen.
Med Tirill kom også mitt første møte med sauegjeting, og 5 år gammel tok hun gjeterhundprøven.
Etter som årene gikk ble det fler border collier, og interessen for avl kom naturlig. Tirill fikk sitt første valpekull 5 år gammel, hvor jeg har holdt av datteren Kelly. Hennes far er Shep som jeg i mange år konkurrerte på landslagsnivå med i agility- og ble Norgesmester med i 2003.

Men nå er det slik at border collien ikke brukes til utstilling, og jeg syns også dette er en veldig spennende 'sport'.
Jeg ønsket meg en liten, livlig, lettlært og sunn hunderase ved siden av borderene. Og papillonen passet perfekt inn i mitt interessefelt.
Så for 10 år siden kom den første papillonen til Kennel Taspitir.
Dessverre døde den så alt for ung av en hjertefeil, og vi måtte på ny leting etter en papillon. Denne gangen kikket vi oss godt om og valget falt på oppdretter Olga Engebretsen.

I 2002 ble Lyn og hennes sønn Shan Norgesmestere i Lag Liten.

Hun hadde den type papillon vi var interessert i. En robust, livlig, sosial og godt eksteriør rustet utgave av papillon.
Her fant vi Lyn (NSuch NachDobs Putty Xantia), som for meg den dag i dag står for det ideale av en papillon. Hun ble både norsk og svensk utstillingschampion raskt- og vant BIR/BIM mange, mange ganger. I agilityringen har hun blitt norsk agilitychampion og hun har også et danskt agilitycert. Hun har vært på det norske landslaget i flere år og tok sølv i NM 2004. I tillegg har hun avlet gode avkom hvor det finnes flere championer.

Pat & Archie
CH Taspitir's Can't Get U Out O My Head
og hennes bestefar CH Golden Leafs Archie.
De ble hhv BIR & BIM på NKK Kristiansand 2003.

Hundene mine blir først og fremst brukt som agility og utstillingshunder. Men hverdagen består selvfølgelig av turer enten i skogen eller nærområdet- og når forholdene tillater det er sykkelen flittig i bruk. Også med papillonene! De elsker det- og er utrolig utholdende selv over lengre strekninger. Om sommeren står også bading og svømming for tur, noe alle hundene setter pris på.

For meg er den sosiale biten veldig viktig i et hundehold.
Jeg er helt avhengig av å ha hunder med godt gemytt som er omgjengelig i alle situasjoner. Vi lever et aktivt liv med mye reising både i inn og utland, med mange andre hunder, mennesker og barn.
De må fungere i alle disse 'settingene'- noe som er helt naturlig for mine hunder fra valpestadiet.
I tillegg til dette legger jeg selvfølgelig også vekt på helse, lærevillighet/ samarbeidsevne og eksteriør. Alle disse tingene ligger grunnleggende i min avl.

Det måtte jo bare bli border collie på meg:-)