Harry
Harry - Norges minste minigris

Vi driver et seriøst oppdrett av ekte Kanadisk minigris( 8-12 kg) fullvoksene utenfor Tønsberg.
Målet vårt er å avle spesielt små minigriser, som er sunne og friske med et godt gemytt. Besetningen blir drevet efetr regler og normer for godkjent avelsbesetning dvs.
Vi fulvaksinerer alle foreldredyra hvert år i trå med regelverk,besetningen får markkur flere ganger i året.Besetningen blir foret på kraftfor og vitamin/mineraltilskudd beregnet på svin.Besetningen er inspisert og godkjent av matylsynet/dyrevernnemnda,atest fåreligger.Foreldredyra er nøye utvalgte med gemytt som førsteprioritet, grisungene blir håndtert så de er vant med menesker,kan dreseres som hund,er alergivenelige. Guttene blir kateret av dyrlege noe som er nødvendig hvis du skal ha den inne,grunen til det er at de lukter veldig sterk og blir vanskligere og oppdra som ukasteret,norske regler krever at det skal gjøres innen fire uker fra fødsel så det blir mest muligt humant for grisen.Det følger med stamtavle,helseateat og et hefte på 15 sider der alt du trenger for å lykkes står,det er viktig med riktig råd fra begynelsen siden griser er ekstreme vanedyr. Ekte Kanadisk minigris har et karakteristisk utsene med lang smal oppoverbuet nese (noe bare den har) ,tynn beinstamme og kort kropp. Ungene veier ca 200-300 gr ved fødsel og ca1 kg ved 8 ukers alder .

Vi avler også blanding mellom Kanadisk og Nordisk minigris disse blir ca 15-20 kg og passer best hvis den skal bo mest ute.

Har 25 års erfarig med gris 15 år med miniris. Er utdanett agronom ,agrotekkniker og har jobbet 12 år på landbrukskole i husdyravdelingen som røkter og lærer.

Ta gjerne kontakt for mer iformasjon eller for å komme på besøk for å se grisen og mer info.